top of page

Dit is Nèt Oet Bed

Het prille begin van Net Oet Bèd ligt in de zomer van 2014. Toen ontstond het idee om een Neet Óet Lottumcoverband te vormen. In oktober 2014 vond het eerste optreden al plaats. Zowel de band als het publiek was erg enthousiast over die avond.

Net Oet Bèd besloot om een stapje verder te gaan en voegde nog een aantal Limburgse popnummers toe aan het repertoire. Outfits werden gekocht en nog meer plannen gemaakt. Wonderbaarlijk genoeg kreeg Net Oet Bèd de kans om in februari 2015 al op de Sjolefestasie te spelen voor ruim 8.000 man! Het seizoen 2014/2015 was boven verwachting; er stonden meteen al drie optredens te wachten na de zomervakantie en dan moet Vastelaovend nog beginnen!

Daarna is alles in een sneltreinvaart gegaan. Niet alleen het repertoire en de agenda van Net Oet Bèd werden goed gevuld, ook de bezetting groeide. Na de toevoeging van trombone en saxofoon was de bezetting compleet. Voortaan zou de band met acht muzikanten door het leven gaan. Daar hoort als negende man uiteraard ook vaste geluidsman Djen Geurts (Cowanzo) bij, die onmisbaar is bij het neerzetten van de verschillende shows.

Toch is Vastelaovend niet de enige reden om muziek te maken. Muziek, ook dialectmuziek, is van alle tijden. Het hele jaar door treedt de band dan ook op in heel de provincie: jubilea, bedrijfsfeestjes, bruiloften, festivalletjes, noem maar op. De band schrijft inmiddels ook volop aan eigen muziek. In 2018 kwam de EP Perron Gelök oet, een jaar later de singel De Veldmansjtaokerie.

Tijdens de coronaperiode van 2020 en 2021 stond optreden op een laag pitje. Dat was voor Net Oet Bèd het ideale moment om te werken aan een flink aantal nummers dat op de plank lag. Al dat werk leidde uiteindelijk tot het album Oetgesjlaope (mei 2022), waarvan de single 'Doe en ich' al verscheen in januari met een videoclip. In de twaalf nummers die op het album staan is goed te horen dat muziek voor de band vooral een manier is om een verhaal te vertellen en om mensen mee te nemen in dat verhaal. Daarmee is band ook weer terug bij zijn roots: de Limburgse popmuziek.

Samenstelling band

bottom of page